lördag, juni 26, 2004

Burkina Faso-mötet


DN har en artikel om Burkina Faso-mötet om hur väst kan hjälpa Afrikas matproduktion genom att sälja genmodifierad mat producerad av livsmedelshjätten Monsanto

Afrikas problem är som alla vet massiva och den första världen måste helt enkelt hjälpa till. Genmodifierad mat kan mycket väl vara svaret. Det vore dock bra om den amerikanska regeringen kunde finansiera Monsantos arbete i Burkina Faso på samma sätt som den finansierar Halliburton i Irak. Då skulle Burkina Faso och länderna kring Sahel kunna dra nytta av den senaste forskningen utan att sätta sig i skuld till livsmedelshjättar som Monsanto. Det vore också roligt om man kunde utbilda lokala vetenskapsmän så att länder som Burkina Faso inte blir beroende på genmodifierad mat från första världen utan kan framställa sin egen. Och givetvis, om kan kunde skänka de patent man har på den genmodifierade maten till de afrikanska länderna.

Det är också intressant att se hur DN har missat chansen att dra nytta av Webben genom att inte inkludera några andra länkar till just Burkina Faso-mötet.
Varför inte undrar man. Inkluderar man länkar till mötet direkt i texten skulle läsarna kunna lära sig mycket mer direkt från artikeln.

BBC har också en bra artikel om mötet

Men jag skall inte klaga. Nu kommer man att googla deller blogga och hitta länkarna i alla fall. Men det visar hur stora delar av DN och SvD och givetvis andra tidningar håller på att bli mer och mer marginaliserade.

Inga kommentarer: