måndag, juli 12, 2004

Utomordentligt intressant artikel om hur republikanerna kan komma att stoppa presidentvalet i november

Reuters har en utomordentligt viktig artikel om hur Bush-regeringen planerar ett sätt att kunna stoppa november-valet om regeringen anser att landet står inför ett hot. Detta skulle ge Bush-regeringen möjlighet att helt enkelt inte hålla valet i november om Kerry mot förmodan skulle ligga före i opinionsundersökningarna. Eftersom det är det är samma politiska myndigheter som "bevisade" att Irak hade massförstörelsevapen så kan regeringen, om demokraterna inte kan förhindra det, komma att stoppa valet i november genom att påstå att landet står inför ett terrorhot.

Officiellt talar man om att bara uppskuta valet, men hotet kan komma att presenteras precis som Bushs krig mot terrorismen, som ett krig som kommer att vara i flera år.

Men jag tror samtidigt inte att Bush kommer att behöva stoppa valet. Opinionsundersökningarna visar att om han bara byter till Colin Powell som vicepresidentkandidat så vinner han lätt.

Men det är en skrämmande tanke att Bush faktiskt är den förste amerikanske president som kan komma att försöka att skqffa sig makten att stoppa ett presidentval. Skulle han kunna lyckas? Det är svårt att se hur han skulle kunna lyckas i längden, men det är inte helt omöjligt. Demokratier har avskaffats tidigare.

Inga kommentarer: